Kruton

Kruton
Kruton

Aperatif Yiyecekler » Kruton

Kruton malzemeleri;

  • 1 adet taze ekmek


Kruton uygulama aşamaları;

  • Sezar Salatası yaparken salataya katacağınız krutonları en son hazırlarsanız tam soğumadan servis yapabilirsiniz.
  • Bu çok basit bir kuraldır, iyi krutonlar yapabilmeniz için ekmeğinizin iyi olması gerekir. Krutonlar için ekmeği özenle seçmelisiniz. Burada kullandığımız ekmek köy ekmeği tarzı, mayalı bir tür. Esmer ekmekler, sosa ve Zeytinyağı na karşı daha dayanıklı olur. 
  • Ekmeği keserken: Krutonlar, önce dilimlenip, sonra parçalara bölündüklerinde daha güzel görünürler ve daha lezzetli olurlar. Taze ekmeği 2,5 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Ekmeği dilimlemek, krutonlann her tarafının eşit kalınlıkta olmasını, bu da ekmeklerin daha muntazam kızarmasını sağlayacaktır. Daha sonra dilimleri 2,5 cm'lik küpler halinde doğrayın. Aslında kesmek yerine elinizle bölerseniz, daha hoş bir görüntü elde edersiniz. Fazla kalın parçalara bölmek, krutonlann ortasının yumuşak nkalmasına yol açar. 
  • Sote etmek: Bazıları kru-tonları fırınlamayı tercih eder. Bizse size nasıl sote yapabileceğinizi anlatacağız. Sote yapılan krutonlar hem daha lezzetli, hem daha kıtır kıtır olurlar, üstelik içleri de yumuşak kalır. Öncelikle iyi bir Zeytinyağı nı tavada kızdırın. Sonra içine 3-4 diş soyulmuş sarmısak ekleyin. Sarımsaklar altın rengini alana kadar pişirin, daha sonra çıkarın. Bu, Zeytinyağı nın hoş bir tat kazanmasını sağlar. Sarımsakların yağda bırakılmamalarının nedeni, yanmalarını engellemektir. Şimdi orta hararetli ateşte, ekmek parçalarını tavaya atın. Sık sık karıştırarak kızanın ki, kahverengileşsin-ler ama yanmasınlar. Eğer yağ yetmezse, ekleyebilirsiniz. Krutonlar kahverengileştik-ten sonra tavadan alın. Üzerine Tuz ve karabiber serpin.

KRUTON ÇEŞİTLERİ:

  1. Acı: Krutonlarınızın acı olmasını istiyorsanız, ekmek parçalarını yağa atmadan önce, yağın içine kırmızı pul biber ekleyin. Bu salatanıza değişik bir tat katacaktır. Fazla acı olmasını istemiyorsanız, kırmızı biberi küçük bir tülbent torbanın içine koyun ve yağda biraz beklettikten sonra çıkarın (poşet çay gibi).
  2. Otlu: Bunun için kurutulmuş otlar kullanmalısınız. Hiçbir kekremsi tat vermeksizin, krutonlara tatlarını aktaracaklardır. Tek yapmanız gereken kruton-larınızı kızarttıktan sonra, içinde kuru kekik, biberiye ya da fesleğen bulunan bir kağıt poşetin içinde tutmak. 
  3. Peynirli: Peynir, sıcak krutonlann üzerinde erir. Tavadan çıkarır çıkarmaz, bir yağlı kağıt üzerinde kru-tonlarınızı incecik rendelenmiş gravyer ya da benzer bir tür peynirin üzerinde yuvarlayın. 
  4. Ekmek: Dilerseniz, tek bir tür yerine birkaç çeşit ekmek kullanarak kruton yapabilirsiniz.
  5. Yağlar: Zeytinyağı yerine değişik yağlar kullanabilirsiniz.


.

Fransız Mutfağı Aperatif Yiyecekler Kruton Tarifi



Benzer Tarifler

Sıkma

Geniş bir yoğurma kabına ılık su, maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ...

Kabak Hıtabı

Daha doğru bir söyleyişle kabak hıtabı da yapılır, denilebilir. K ...

Fasulye Ezmeli Dilimler

Fasulyeleri bol suyla yikayin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin v ...